iiamo and the environment

iiamo и околината

Ние се грижиме за околината. Би сакале нашите производи да се 100% органски и 100% разградливи. За жал, сеуште не сме ја постигнале нашата цел, но работиме напорно.

Сите наши шишенца за хранење се произведени во Данска. Сите iiamo go производи се во согласност со EN 14350 барањата. Тестирани се од Danish Consumer Lab/Forbruger-laboratoriet, види www.forbrugerlab.dk. iiamo peace е во согласност со EN1400 1-2. iiamo string е во согласност со сите главни тестови на EN 12586.

Без BPA, без парабени, без фталати, без парфеми или други штетни адитиви. Како родители, свесни сме за важноста за заштита на децата од штетни материи, посебно кога се во непосреден контакт 24 часа на ден. Немаме ни малку разбирање за штетните материи како поликарбонати и BPA. grass