Design & awards
Design & awards Design & awards

дизајн и награди

ДНК-та на  iiamo  е составена од  страстен спој на дизајн , функционалност и иновации. Ние секогаш се стремиме кон повисоко ниво. Тоа е причината зошто ние работиме со светски познатиот дизајнер Карим Рашид , еден од најпродуктивните дизајнери на својата генерација , чија ангажман за Audi , Самсунг , Сваровски и Armani , меѓу другите, е ценет низ целиот свет.

iiamo од самиот почеток  го привлече вниманието на целиот свет , благодарение на многу познати награди за дизајн и иновации на производи за бебиња кои ги освои iiamo самозатоплувачкото шишенце за хранење. Меѓу останатото, тука се:

2012

Junior Design награда

Најдобрито светско списание за родителство го оцени со многу високи оценки во категорија на повеќе иновативни производи..
2010

Kind und Jugend награда за иновација

kind und jugend е еден од најпочитуваните и најважните саеми за производи за бебиња. iiamo со одлука на жирито составено од врвни професионалци во светот , победи во конкуренција на  повеќе од 200 други производи за бебиња од целиот свет .
2010

Pentaward, светски натпревар за награда за  дизајн на пакување

Тоа беше прв пат ценета награда да биде доделена на данска компанија. Наградата ( сребро) со гордост ја поделија Box House и студиото на Карим Рашид..
2009

Good Design награда

Една од најпрестижните светски награди за дизајн (меѓу другите добитници се вклучуваат Apple, Aston Martin и NASA ). Производот е изложен во музејот Athenaeum во Чикаго,во јуни, 2010 година..
2009

Best of Year Merit награда

Како еден од победниците за внатрешен дизајн, на iiamо наградата му дојде директно од музејот Guggenheim (Њујорк).