инспирација и мисија

Направено во ДАНСКА, инспирирано од родителите кои со  велосипед ги возат своите деца низ улиците на Копенхаген, каде што е седиштето на iiamo. Името iiamo е инспирирано од италијанскиот збор andiamo , што значи "да одиме" или " ајде" – охрабрување за делување во физичка и психичка смисла.
Нашата мисија е да го доближиме концептот на "easy living" кон родителите, да им овозможиме  секојдневни авантури со своите деца , но истовремено да им дадеме шанса да уживаат во животот. Помалку планирање, повеќе авантури.
iiamo сака да го олесни родителството и верува дека едноставниот начин на живот ги збогатува луѓето и дава неограничени можности и искуства. Откривањето на убавината на животот и моментите со своите сакани се позадината на целокупната идеа.